Bonbons maken

Leer zelf bonbons maken, met professionele technieken en materialen tijdens de workshop Bonbons maken.

Tijdens deze workshop leert u helemaal zelf bonbons te maken onder begeleiding van een ervaren docent. U zult werken in groepjes, maar getracht word iedereen zoveel mogelijk verschillende handelingen te laten doen.

De eerste helft van de workshop werken we met professionele mallen. Om met deze mallen te kunnen werken krijgt u eerst een uitleg over tempereren. Dat is het verwerkbaar maken van de chocolade. De tweede helft van de workshop leert u een aantal simpele technieken waarmee u bonbons kan maken zonder de professionele mallen. Zo leert u ook een aantal bonbons maken die u makkelijk thuis kunt namaken.

U doet tijdens deze workshop werkelijk alles zelf.  Het verwerkbaar maken van de chocolade, het vullen van de mallen, en het maken van de vullingen. U gaat naar huis met een volle doos bonbons, die er uit ziet alsof het in de winkel gekocht is. Deze workshop is intensief, maar u krijgt dan ook kennis en resultaat mee waar u  nog lang van kunt genieten.

Speciaal voor de kerst periode kunt u ook kerst chocolade bij ons maken. Een simpelere workshop, gedurende 2 uur, zonder macrolon mallen maar met bijvoorbeeld kerstkransjes. Deze workshop boekt u vanaf 6 personen,  met een prijs vanaf 25,- p.p. incl. btw.

 • Prijs per persoon: vanaf € 37,50
 • Minimum aantal personen:  6
 • Maximum aantal personen:  20 (in overleg meer)
 • Duur: 2,5 uur

Cupcakes versieren

Leer zelf cupcakes versieren, zo mooi dat het bijna zonde is ze op te eten!

Tijdens de  cupcake workshop versiert u 4 a 5 cupcakes. Het versieren doen we  hoofdzakelijk met marsepein en fondant.  De marsepein en fondant kleuren we zelf, en zo kunt u de marsepein en fondant gebruiken alsof het klei is. Verder is er veel verschillend materiaal aanwezig zoals bijvoorbeeld suikergoed. Op deze manier kunt u het versieren zo makkelijk of moeilijk maken als u zelf wilt. Door de begeleiding van onze ervaren workshopbegeleidsters is bijna alles wat u bedenken kunt te maken tijdens de 2 uur durende workshop.

In principe gebruiken we  dezelfde technieken die nodig zijn om taarten te versieren.  Het voordeel is dat u in het klein meer verschillende techniekjes kan oefenen en zo meer onder de knie krijgt. Daar heeft u thuis weer wat aan. Omdat we er 4 a 5 maken is het mogelijk een serie te maken met een bepaald thema. U leert met een spuitzak werken, roosjes maken, en nog veel meer. De cupcakes worden kleine kunstwerkjes, die u uiteraard mee naar huis krijgt in een mooi doosje.

Deze workshop is ook geschikt voor kinderen, en het is erg leuk om deze workshop te volgen voorafgaande aan bijvoorbeeld een high tea, welke wij ook voor u kunnen organiseren. Wilt u liever taarten versieren? Of een eigen high tea samenstellen en bereiden? Vraag bij ons dan een offerte op maat aan.

In de herfstperiode rondom halloween kunt u ook een workshop scary treats, halloween cupcakes of halloween taarten boeken. Informeer gerust naar de mogelijkheden en opties gedurende de feestdagen.

 • Prijs per persoon: vanaf € 27,50
 • Minimum aantal personen:  6
 • Maximum aantal personen:  20 (in overleg meer)
 • Duur: 2 uur

 

 

Zelf Kaas Maken

Kaas maken moeilijk? Helemaal niet!

Tijdens deze workshop maakt iedere deelnemer een eigen mini kaasje. Van melk tot kaas, in deze workshop van 2,5 uur.

We beginnen met de uitleg het maken van wrongel. Dit duurt ongeveer een half uur, en moet ongeveer een half uur rusten. (een mooi moment voor een kop koffie of thee)

Wanneer de wrongel mooi dik is gaan we er de laatste hand aan leggen, en vullen we de kaasvorm. Deze gaat vervolgens onder de kaaspers. Dit proces duurt nog een half uur, en vervolgens laten we de kaas een half uur tot een uur onder de pers. Veel mensen kiezen ervoor tijdens het persen een rondleiding te volgen. Onze locatie in Alkmaar bied een leuke rondleiding aan over de kaasmarkt (vrijdag ochtend/dinsdag avond), door het kaasmuseum, of de historische kaas stad.

Wanneer de kaasjes onder de pers vandaan komen krijg je nog uitleg over hoe je hem het beste thuis kan laten rusten, rijpen en coaten. Na 3 weken heb je een heerlijke jonge kaas, of als je langer wacht belegen of oud.

Deze workshop is het leukst in combinatie met een andere activiteit tijdens de rust momenten. De workshop kan ook aangepast worden aan een andere activiteit, qua tijd en indeling. Informeer naar de mogelijkheden voor een passend arrangement.

 • Prijs per persoon: vanaf € 32,50
 • Minimum aantal personen:  8
 • Maximum aantal personen:  20 (in overleg meer)
 • Duur: 2,5 uur

 

 

Informeer bij ons naar de mogelijkheden wanneer u een aangepaste variatie op deze workshops wilt boeken. Korter, goedkoper, bijvoorbeeld een masterclass. Er is veel mogelijk. Voor individuele deelname bezoekt u de pagina inloop-workshops.